Tekst efter Aa1:
Alle meth guds naade Danmarckes oc
Oluf, af Guds nåde Danmarks og de Venders og Goters konge, sender alle, der ser dette vort brev eller hører det læse, hilsen med vor herre.
Efter at der for den værdige fader i Gud, herr Niels, af Guds nåde ærkebiskop af Lund og Sveriges primas, og de velbyrdige herrer, herr Tue Galen, vor foged(!) i Skåne, Holger Gregersen, Torben Pedersen, Ludvig Andersen og Anders Pep, riddere, Mogens Nielsen, dekan i Lund, Jakob Absalonsen, Esger Brok, Jens Holgersen og Mogens Pedersen, væbnere, og for flere gode mænd, som da søgte og førte forsædet på vort landsting i Lund, i sandhed er blevet ransaget, undersøgt og lovligt prøvet og derefter ved de samme gode mænd er blevet tildømt og tillagt nærværende brevviserinde Kristine, Jens(!) Nielsens(!) datter og arving, som boede i Bosarp, alt hendes fædrene gods, hvor det end er beliggende i Göinge herred, med alle dets tilliggender at nyde som retmæssig arv til evig besiddelse, nemlig Myrarp, Kettholt og en fæstegård, der ligger dertil, fremdeles 12 gårde i Lommarp og en mølle, fremdeles en gård i Vinslöv og en mølle, der giver ti skæpper, fremdeles tre gårde i Nävlinge, en gård i Ignaberga, en gård i Sjörröd, en gård i Attarp, tre gårde i Sörby, seks gårde i Åraslöv, to gårde i Högsma, to gårde i Tullstorp, en gård i Häggeryda, en gård i Kampholma, og derfor stadfæster vi de fornævnte gode mænds udsagn og dom, og sammen med disse tildømmer vi med dette vort brev fornævnte Kristine Nielsdatter alt hendes fædrene gods, som står opregnet foran, med alle dets tilliggender frit at nyde og at beholde til evig besiddelse, især fordi disse gode mænd beskuede og så breve og beviser med vidnesbyrd og skøder, som fornævnte Niels Jensen havde haft på alt det fornævnte gods. Derfor forbyder vi på det strengeste med dette vort åbne brev enhver - hvem han end er - for fremtiden at befatte sig med dette fornævnte gods eller noget deraf undtagen med fornævnte Kristines eller hendes arvingers vilje og samtykke. Givet i Lund på apostlene sankt Filips og sankt Jakobs aften med Niels Tygesen, kaldet Drage, vor justitiar, som vidne.
Grundlaget for en datering til [1377] er rettertingskommissionens medlemmer, og disse genfindes i nr. 229, hvor desuden Anders Jakobsen opføres mellem Tue Galen og Holger Gregersen. Muligvis er hans navn blevet oversprunget i et af leddene i afskrivningsprocessen.