Udtog efter Aa, varr. efter Ba:
Anno domini mo ccco lxxxiio in festo beati
<1-2> .....
<3>
<4> Item so hebben de stede des menliken ouereendreghen dat se enen
<5> Item sint
<6-8> .....
<9> Item schal en iewelk spreken in synem rade oft men der Normanne gut war yd kumpt in der stede edder vp Schone schole schutten en antworde dar van to seggende tho dem negesten daghe
<10> .....
<11> Item woruen de van Lubeke van
<12> Item
<13-14> .....
<15> Item quam vor de stede Brokman vnd warf van Nyenborges coggen wegen
de eme vorbrant wart vnd segede wol wo eme
<16-17> .....
I det Herrens år 1382 på ærkeenglens sankt Michaels dag forsamledes de herrer rådsudsendinge fra nedenfor anførte søstæder i Stralsund, fra Lübeck Simon Swerting, Johan Schepenstede, Herman v. Osenbrugge og Johan Lange, fra Rostock de herrer Ludvig Kruse og Henrik Witte, fra Wismar herr Peter Strömekendorp, fra Stettin de herrer Markvard Vorrad og Otto Jageduvel, fra Greifswald de herrer Arnold Letzenitze og Nicolaus Rose, fra Anklam de herrer Hartvig Thobringer og Ludolf Brantzow, fra Preussen de herrer: fra Thorn Ludolf Wale, fra Elbing Hartvig Beteke, fra Danzig Lytbert Sak, fra Stralsund de herrer Bertram Wulflam, Johan Wren, Johan Ruge og Ludolf v. Kulpe og gennemdrøftede disse nedenforanførte sager.
<1-2> .....
<3> Fremdeles har herr Peter Strömekendorp og Wulf Wulflam været til stede for stæderne, og de klagede over, at de havde lidt stor skade på grund af de borge, som de har i varetægt på stædernes vegne, og de begærede, at man erstattede dem det og godtgjorde dem skaden ud over de 1000 mark, som de allerede har oppebåret på stædernes vegne. Nu kunde stæderne ikke blive enige med dem om det. Og derfor har herr Peter Strömekendorp over for stæderne opsagt borgene, og herr Peters garanter er fra nu af blevet frigjort. Og Wulf Wulflam har for stædernes bøns skyld påtaget sig at holde dem indtil førstkommende sankt Jakobs dag og har garanteret det med fogeden Johan Wesende og med Arnold Vot ud over de to andre, der har garanteret det.
<4> Fremdeles er alle stæderne blevet enige om, at de vil holde et møde i Lübeck 14 dage efter påske for at holde drøftelser angående mange slags sager, der vedrører købmanden, både i Flandern og angående den skade, der er sket ham foran Zwijn, og også angående den skade, der er sket ham fra sørøvernes side fra Danmarks rige, og angående den fremtidige ordning vedrørende borgene i Skåne, (nemlig) til hvem de vil overdrage borgene førstkommende sankt Jakobs dag, og også angående fredeskibene for at drøfte, om man næste år skal udruste dem. Det skal enhver drøfte i sit råd at give svar derpå til næste møde, dog vil enhver drøfte i sit råd, om man kunde afslutte det, så at man kunde udruste dem før mødet, nemlig til førstkommende midfaste.
<5> Fremdeles er der truffet aftale om de breve, som man skal sende til dronningen af Norge og Danmarks riges råd af følgende ordlyd: Efter hilsenen. Kære nådige frue (o.s.v. = nr. 264).
<6-8> .....
<9> Fremdeles skal enhver drøfte i sit råd, om man skal beskytte normannernes gods, hvor det kommer hen, i staden eller i Skåne, at sige et svar derpå til næste møde.
<10> .....
<11> Fremdeles fremførte de fra Lübeck på Langelows vegne, at Langelow begærede at vide, i hvilken målestok han havde tjent stæderne, og i hvilken målestok han fremtidig skulde tjene stæderne. Det vil enhver forelægge sit råd at give et svar derpå til næste møde.
<12> Fremdeles meddelte sendebudene fra Preussen og Thomas v.d. Hagen, at de har henskudt den strid, som de havde indbyrdes, til stæderne at bilægge den i mindelighed eller ved retskendelse på det næste møde, som man skal holde i Lübeck, og derefter gøre ende på anklage og forsvar.
<15> Fremdeles kom Brokman for stæderne og fremførte anmodning angående Nienborgs kogge, der blev brændt for ham, og sagde klart, at det var lovet ham i Wismar, da stæderne sidst var sammen der, at han skulde have skadeserstatning i den kogge, der tilhørte stæderne, og som lå foran Lübeck. Da svarede stæderne ham, at ingen kunde huske det, men de vilde hver især gerne forelægge det for deres råd at sige et svar derpå til næste møde, om der på den tid havde været nogen til stede, der kunde huske det.
<16-17> .....1