1. RA. ÆA. Vordingborgske reg. (1476) p. 231 (= Registrum pro Iucia fol. 10 r.), overstreget. Efter teksten Scriptum est littera huiusmodi in registro Feonie.
Tryk: ÆA. I 110 noten (i udtog).
Koningh
2. RA. ÆA. Vordingborgske reg. (1476) p. 239 (= Registrum pro Feonia fol. 4 r.). 25.
Tryk: ÆA. I 110.
Koning
3. RA. ÆA. Yngre Kalundborgske reg. (1551) XXV 18, i afsnittet Breff paa Nyborig, Nesbyhouit, Hagenskouff, oc Hindtzegaffuell.
Tryk: ÆA. IV 37. 5
1. Vordingborgske registratur (1476).
Kong Olufs brev af rettertinget i Roskilde, at Erik Andersen af Kogsbølle på Fyn var på fornævnte ting og oplod og skødede dronning Margrete til kongedømmet til evigt eje alt dette efternævnte gods, som er to øde gårde i Boltinge, fremdeles to gårde i Espe og een øde gård i Findinge, fremdeles en gård, som kaldes Skovmosegård, fremdeles en gård i Håstrup, fremdeles to gårde i Gestelev, fremdeles to gårde i Gestelev, kaldet Skovgård, fremdeles en gå[rd] ......
2. Vordingborgske registratur (1476).
Kong Olufs brev givet på rettertinget i Roskilde søndag nærmest ved Skt. Dionysius' dag i det Herrens år 1386, hvormed Erik Andersen af Kogsbølle på Fyn skødede dronning Margrete efternævnte gods og gårde: To øde gårde i Boltinge, i Espe to, hvorpå Per Lauridsen og Lange Lasse bor, en gård i Findinge, som hedder Skovmosegård, desuden i Gestelev to gårde, hvorpå Per Assersen og Asser Madsen boede, og som kaldes Gestelev Skovgaard. Givet som ovenfor anført.
Desuden et tingsvidnebrev givet på ovennævnte Sallinge herredsting om fornævnte gods o.s.v.
3. Yngre Kalundborgske registratur (1551).
Fremdeles Erik Andersens af Kogsbølle skødebrev på gods på Fyn i Boltinge og Espe, som han skødede til dronning Margrete, sammen med et andet brev.
Tekst 1 er i registraturen overstreget og er fejlagtigt placeret i registret over jyske adkomstbreve, medens tekst 2 står i registret over fynske adkomstbreve. Som allerede påpeget i ÆA. I 110 note synes specifikationen af godset i tekst 1 at måtte foretrækkes for tekst 2. Det i tekst 2-3 omtalte tingsvidne af Sallinge herredsting kan ikke dateres nærmere, hvorfor det medtages i tilslutning til kong Olufs brev.