Tekst efter Aa:
An di erbaren lude. borgermeistere vnde den meneghe rad tu Danczike vnsen
sunderliken guden vrunt etcetera Iacobus dei gracia archiepiscopus Lundensis
Suecie primas et apostolice sedis legatus ♦ Vnzen vruntliken groet tuvoren. ♦
Weten schole gi dat wi vnser vrowen der konigynnen bref gekreghen hebben. vnde dar ane wol vornomen hebben/ dat gi ouer vns
geclaged hebben. vor eer vmme dat
Jakob, af Guds nåde ærkebiskop af Lund, Sveriges primas og det apostoliske sædes legat, til de ærbare folk, borgmestre og det menige råd i Danzig, vore særlig gode venner o.s.v.
Vor venlige hilsen tilforn. I skal vide, at vi har fået vor frues, dronningens, brev og deri klart har forstået, at I har klaget til hende over os angående det klæde, der ved strandingen blev på Bornholm, og hun bad os i sit brev mindeligt om, at vi skulde ordne det således, at hverken hun eller vi var Eder noget skyldige, således som vi også håber, at vi ifølge lov og ret ikke skulde være nogen noget skyldige; thi sagen med godset er blevet fremstillet meget grovere over for Eder, end den er. Desuden havde købmændene en aftale med befolkningen, før vi kom til. Og derefter har vi ofte skrevet til højmesteren i Preussen, at han, hvis der var nogen, der ikke havde fået fuld erstatning, skulde sende én til os, (og) vi vilde forblive i hans venskab; (men) der er ikke kommet nogen til os. Er det således, at I virkelig vil anklage os, skønt vi håber, at vi ikke er nogen noget skyldige, så vil vi komme til vor frue, dronningen, når de preussiske stæder og hun samles, og gøre, hvad hun siger til os, at vi ifølge lov og ret skal gøre. Vi beder om et svar på dette brev. Og I skal vide, at dronningen altid har bedt os om, at vi skulde være særlig godsindede over for købmændene fra Preussen, således som vi også håber, at vi har været og fremover altid gerne vil være. Lev vel i Kristus. Skrevet i Sølvesborg tirsdag efter søndagen Quasi modo geniti.
1393 omkr. 18. december, nr. 106, klagede de preussiske stæder til dronning Margrete over behandlingen af det strandede gods på Bornholm. Ærkebiskop Jakobs brev, der er foranlediget af dronningens indgriben, må derfor dateres til 1394; i håndskriftet følger brevet umiddelbart efter 1393 18. december.