Uniuersis Christi fidelibus presens scriptum cernentibus tam presentibus quam posteris P: dictus prepositus ecclesiæ Burgilonensis et conuentus canonicorum eiusdem ecclesie salutem in omnium saluatore. ♦ Cum series rerum obscure gesta quandoque dubietatis scrupulum generare solent, necesse est ut res gesta plurimorum discretorum testimonio confirmetur: ♦ Sequentes itaque scripta uenerabilium patrum nostrorum domini uidelicet N: <S>: et I: Burgilonensium episcoporum, cum capitulo nostro illam donationem de Dofre, quam episcopus Nicholaus contulit fratribus de Loco Dei in extremis suis, ratam habemus in perpetuum, et presentis scripti testimonio comprobamus. ♦ Datum Burgilonis anno gratiæ mo. cco xxx. vo nonas februarii.
10 <S>] Aa, har D, men af ovf. og flg. nummer.
P. kaldet provst for kirken i Børglum og samme kirkes kannikesamfund til alle troende kristne, såvel nulevende som fremtidige, hilsen i alles frelser.
Da begivenhedernes dunkle sammenhæng ofte avler tvivl og betænkeligheder, er det nødvendigt, at de bekræftes ved mange gode mænds vidnesbyrd. Idet vi derfor efterfølger de breve, der udstedtes af vore ærværdige fædre, nemlig herr Niels, (Svend) og Jens, bisper af Børglum, godkender vi sammen med vort kapitel til evig tid den gave i Dover, som biskop Niels på sit dødsleje overdrog munkene i Løgum, og billiger den med dette brev som vidnesbyrd. Givet i Børglum i det nådens år 1235 den 5. februar.
Både dette og det efterfølgende brev, der stadfæster biskop Niels 1. af Børglums udaterede gavebrev til klostret i Løgum, Dipl. Dan. 2. rk. IV nr. 242, må på grund af de forkerte årstal og bispenavne anses for uægte. Da Niels 1. var biskop i Børglum i årene 1283-97, kunne det tænkes, at årstallene i dette og efterfølgende brev var fejlskrevne i Løgumbogen, cf. Dipl. Dan. 2. rk. p. 124, hvor denne mulighed antydes. Foreliggende brev må imidlertid, da det omtaler det her efterfølgende brev af biskop Jens, der er udstedt 1305 5. februar, være udstedt samtidigt med dette eller i tiden derefter. Men efter biskop Niels 1. (1283-97), som skænkede gården i Dover til klostret, er der kun een biskop med navnet Jens i Børglum, nemlig Jens 3. (1365-1369). Opfatter vi imidlertid ham som udsteder af det følgende brev, opstår den vanskelighed, at der både i bispens og kapitlets brev siges, at en biskop Svend af Børglum også har stadfæstet klostrets besiddelse af godset i Dover (afskriften i Løgumbogen af kapitlets brev har forbogstavet D, men eftersom der aldrig har været en biskop i Børglum, hvis fornavn begyndte med D, må der her antages at foreligge en afskriverfejl i Løgumbogen for S, og Suenonis i bispebrevet opfattes som den korrekte gengivelse af forlægget). Men mellem Niels 1. (1283-1297) og Jens 3. (1365-1369) var der ingen biskop med navnet Svend i Børglum. En Svend var biskop 1280 (1281)—1283, en anden 1370-1396. Både årstal og bispenavn må derfor være forkerte, og de to breve må opfattes som sene forfalskninger, fore taget i klostret i Løgum på et tidspunkt, da man ikke vidste, hvornår den biskop Niels af Børglum, af hvem man havde et udateret gavebrev, Dipl. Dan. 2. rk. IV nr. 242, og som mindedes i klostrets nekrologium, cf. SRD. IV 578, levede.