Tekst og udgave
forrige næste

Breff at Esbern Perssøn aff Raffnsthorp oc hans hwsfrw Margretæ Iippss dother the oppladhæ oc skøthæ til ewinnelighæ eyæ thessæ efftherscreffnæ godz som ær i Rynebech i gaardh met ɉ bool iordhæ. i Stenckelstorp i gaardh met ii øris iordh skyld. item i Boothorp i ødhæ gaardh met iiii ørtis iordh skyld. item i Søbberøp i gaardh met een ørtis iord skyld. item i gaard i Twedhæ met x ørtis iordh skyld oc een watn møllæ stædh i sammestet. item i gaardh i Storbydhæ met iiii ørtis iordskyld. item i gaardh som kalles Skowhwss i Borseherret met forneffndæ godzes tilliggelsæ til drothningh Margretæ oc koninghædømet. ♦ Datum etc. mcccxcvi.

RA. ÆA. Vordingborgske reg. (1476) p. 310.

Tryk: ÆA. I 142.

Ittem skøde breffue oc pant breffue paa godtz i Rommoebeck Stenckelstrup Buckerup Søberuppe Tweden oc en wandmølle ther ssammested oc Skouhusse met mere godtz i Selland i Nesbye.

RA. ÆA. Yngre Kalundborgske reg. (1551) XXVI.

Tryk: ÆA. IV 40 XXVI 3.

20 i Nesbye] cf. foregående nr.

Vordingborgske registratur (1476).

Brev om, at Esbern Pedersen af Ravnstrup og hans hustru Margrete Jakobsdatter oplader og skøder dronning Margrete og kronen til evig besiddelse efterskrevne gods, som er en gård med et halvt bol jord i Rønnebæk; en gård med to øre skyldjord i Stenkelstrup; en ødegård med fire ørtug skyldjord i Borup; en gård med én ørtug skyldjord i Rønnebæk-Sibberup; en gård med ti ørtug skyldjord i Nørre-Tvede og en vandmølle sammesteds; en gård med fire ørtug skyldjord i Stårby; og en gård, som kaldes Skovhuse, i Bårse herred, med alt det fornævnte gods' tilliggende. Givet o.s.v. 1396.

Yngre Kalundborgske registratur (1551).

Fremdeles skødebreve og pantebreve på gods i Rønnebæk, Stenkelstrup, Borup, Rønnebæk-Sibberup, Nørre-Tvede og en vandmølle sammesteds og Skovhuse med mere gods på Sjælland i Næsby.