Velkommen til Dansk Litteratur

Hermed lanceres Dansk Litteratur, et websted fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab med fokus på Danmarks litterære kulturarv. Stedet er under udvikling, både hvad angår form og indhold, og i takt med dets udbyggelse vil du kunne finde tekster fra middelalderen og frem til omkring 1940.

De offentliggjorte tekster er litteratur i bredeste forstand. Foreløbig spænder materialet fra breve, over videnskabelige afhandlinger og videre til moderne prosa og lyrik. Du vil således både finde tekster på moderne dansk og ældre tiders skriftsprog som latin, tysk, ældre nydansk og gammeldansk.

Teksterne formidles i tekstkritiske udgaver og vil i flere tilfælde være ledsaget af oversættelser og kommentarer. Dansk Litteratur vil også bringe forfatterbiografier og – på sigt – forfatterportrætter.

Lidt om brugen

Fordi webstedet er under udvikling, er det en god idé at holde øje med de ændringer stedet gennemgår som led i den løbende udvikling og vedligeholdelse og de ændringer, teksterne gennemgår:

Tycho Brahes skrifter

Dansk Litteraturs første udgivelse er serien Tycho Brahes skrifter. Projektet bag udgivelsen har med støtte fra Carlsbergfondet digitaliseret og bearbejdet Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs og Gyldendals 15-binds udgave, som udkom i perioden 1913-1929, og herfra udgivet 63 tekster og 349 breve.

Portalens videre udvikling