Tekst og udgave
forrige næste

Tekst efter Aa:

E. dei gracia Danorum Sclauorumque rex/ et dux Estonie/ uenerabilibus uiris et discretis/ dominis abbatibus/ de Valkena/ de Dynemunde de Gotlandia/ salutem in domino/ ♦ Uolumus et mandamus/ quatinus de curiis uestris in ciuitate Reualiensi sitis et constructis exsoluere et procurare curetis/ ad murum et ad omnes alias soluciones et contribuciones ciuitatis/ prout de aliis curiis ibidem fieri consueuit/ uel uendatis easdem indilate/ hiis qui nobis et ciuitati in huiusmodi/ satisfaciant competenter. ♦ Datum Nyburgh mandante domino rege/

12 E. = Ericus. 13 Dynemunde] Dynemynde Ab.

Erik, af Guds Naade de Danskes og Venders Konge og Hertug af Estland, til de ærværdige Mænd og gode Herrer Abbederne i Kärkna, Dünamünde og Gotland Hilsen med Gud.

Vi ønsker og befaler, at I af Eders Gaarde, som er byggede og beliggende i Reval Stad, lader betale og bidrage til Muren og til alle andre Afgifter og Ydelser i Staden, ligesom det plejer at ske ved alle andre Gaarde i samme Stad, eller at I uden Tøven sælger dem til saadanne Mænd, der er i Stand til at yde os og Staden den nødvendige Afgift. Givet i Nyborg paa Herr Kongens Befaling.