Tekst og udgave
forrige næste

Archiebiscop Arnoldi(!) confirmatz på priorissans donatio clostret angående een gård kallad Henningi. Sine aliquo dato.

SV. RA. E 102a (udkast til Skånebrevsfortegnelsen) Sextern 23 nr. 73.

Adzeri(!) som war den første archiebiscops breef i Lund anlangandes att priorissan i Bosøø kiöpte een gård i Henninge som effter hennes dødh war till the fattige anslagen hwilcket breef uthan dato skrefvet uthwysar men effter gambla crönicker fins at forde biscop hafwa lehvat 1135 med 1 sigill.

Sv. RA. B 30 (udkast til B 29) f. 59v nr. 409. I marginen Donatio.

Adzeri (!), archiebiscop i Lund, som meenas wara dhen älstas uthgifna welttnesskrifft innehållandes dhet priorissan skienckte een sin gård liggiandes i Frosteharadt åth Bosiø closter Datum när förde biscop skolat lefwat effter gambla crøniker fins 1135 med ett sigill.

Stockholm. Kammararkivet. ÅEReg. (udkast til Skånebrevsfortegnelsen) f. 107 nr. 102.

24 Andreæ] den tabte original har sandsynligvis kun haft A.

1. Skånebrevsfortegnelsen.

Ærkebiskop Andreas af Lunds stadfæstelse på en gave af priorinden i Bosjø kloster angående en gård, kaldet Hänninge. Givet 1201.

2. Udkast til Skånebrevsfortegnelsen.

Ærkebiskop Arnolds stadfæstelse på priorindens gave til klostret angående en gård, kaldet Hänninge. Uden datum.

3. Udkast til Skånebrevsfortegnelsen.

Brev af Asser, som var den første ærkebiskop i Lund, angående, at priorB inden i Bosjø købte en gård i Hänninge, som efter hendes død var henlagt til de fattige, hvilket brevet, der er skrevet uden datum, udviser, men efter gamle krøniker finder man, at fornævnte biskop har levet 1135; med 1 segl.

4. Udkast til Skånebrevsfortegnelsen.

Vidnesbyrd, udstedt af Asser, ærkebiskop af Lund, som menes at være den ældste, af det indhold, at priorinden skænkede sin gård, som ligger i Frosta herred, til Bosjø kloster. Givet 1135, da fornævnte biskop ifølge gamle krøniker ses at skulle have levet; med et segl.