Tekst og udgave
forrige næste

1. Sv. RA. B 29 (Skånebrevsfortegnelsen) Adsk. kirker nr. 15.

Tryk: Rep. nr. 2852.

Erich Nilson wäpnares åth prädiike brådrernas kyrckia i Lund gifne donations skrifft på unam lestam annonæ legalis et dativæ et una lagena butyri som gafz af hans 4 gårdar i Redarslöf och dhen una lagena butyri skulle uthläggias af 2ne gårdaparter i Sonatorp och Ask sochn

Dat. in festo Tyburtii martyris 1368.


2. Sv. RA. E 102a (udkast til B 29) Sextern 14 nr. 25.

Erich Nilszon wäpnares obligations skrifft gifwet prädiike bröderna i Lund innehållandes att så frampt han blefwo död i Skåneland skulle åhrligen for meszesiungande gif<uas> 1 lasz sädh uthaf 4 gårdar i Rotherlöf och een tunna smör af dhe twenne hans gårdar i Sonåtorp i Aask sochn.

Dat. 1368.


3. Sv. RA. E 102a (udkast til B 29) Sextern 20 nr. 244.

Erich Nilszons wäpnares obligations skrifft gifwet prädiike brödrerna i Lund angående for åhrligh siungen mäszo wille gifwa 1 lasz höö af 4 gårdar i Rotherlöf och een tunna smör af dhe twenne hans gårdar i Sonatorp och Ask sochn.

Dat. 1368.

6 martyris] som år den 11 augusti fortsætter registratoren Westhius.

11 gif<uas>] gif E 102a.

1. Skånebrevsfortegnelsen.

Gavebrev, udstedt af Erik Nielsen, væbner, til prædikebrødrenes kirke i Lund på en læst korn, lovlig og gængs, og en tønde smør, som ydedes af hans fire gårde i Reslöv, men den ene tønde smør skulde udredes af hans to gårdsparter i Sonnarp i Ask sogn. Givet på St. Tiburtius' dag 1368.

2. Udkast til Skånebrevsfortegnelsen.

Forpligtelse udstedt af Erik Nielsen, væbner, til prædikebrødrene i Lund indeholdende, at såfremt han blev dræbt i landet Skåne, skulle der årligt til gengæld for afsyngelse af messer gives som gave et læs sæd af fire gårde i Reslöv og en tønde smør af hans to gårde i Sonnarp i Ask sogn. Givet 1368.

3. Udkast til Skånebrevsfortegnelsen.

Forpligtelsesbrev af Erik Nielsen, væbner, givet prædikebrødrene i Lund om for en årlig sungen messe at ville give eet læs hø (!) af fire gårde i Reslöv og een tønde smør af hans to gårde i Sonnarp i Ask sogn. Givet 1368.